Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018




   Έτος ιδρύσεως :            1923
   Χρώματα           :    Κίτρινο & Μαύρο 
Γήπεδο : Δημοτικό Στάδιο Παλαιοχωρίου

Τροπαιοθήκη :
Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του νομού Χαλκιδικής * υπήρξε πρωτάθλητης , φιναλίστ και κυπελούχος Χαλκιδικής αρκετές φορές στην Α΄ Κατηγορία Χαλκιδικής αφού πρωταγωνιστεί από ιδρύσεως στην Χαλκιδική και έχει ιδρυθεί - δημιουργηθεί στα 1923.
Με βάση τα επίσημα αρχεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής** , το οποίο υπάρχει με αφετηρία το 1977 έχει αναδειχθεί Τρείς(3) φορές πρωταθλητής Χαλκιδικής.

Αναλυτικά :  1991- 1992 & 1996-1997  & 2016 - 2017   
 






Οι προηγούμενες χρονιές 1950 (έτος ιδρύσεως της ΕΠΣΧ) έως το 1977 δεν υπάρχουν λόγω καταστροφής από φωτιά του αρχείου και αυτό είναι προφανές ότι αδικεί τα σωματεία της ποδοσφαιρικής αξίας του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, της ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ , Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ , ΔΟΞΑΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ κ.α  . 
Επίσης ήταν φιναλίστ αρκετές φορές στο κύπελλο Χαλκιδικής και αναδειχτηκε τελικά 3 φορές Κυπελλούχος.
Αναλυτικά :
-  24 Μαρτίου 1984 στο γήπεδο Πολυγύρου , ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΝΕΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ  με  σκόρ 1-0
-  25 Μαρτίου 1993 στο γήπεδο Πολυγύρου , ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ              με  σκορ 2-0
-   8  Μαρτίου 1997 στο γήπεδο Ορμύλιας ,    ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ       σκορ 0-0 ,παράταση 1-0.

Φιναλίστ Κυπέλου:
- 25  Μαρτίου 1999 στο γήπεδο Πολυγύρου,    ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  σκορ 0-0 ,παράταση 1-3.
- 25  Μαρτίου 2009 στο γήπεδο Γαλάτιστας ,    ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - Νίκη ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ      σκορ 2-0 .
-  1  Απριλίου 2018 στο γήπεδο Τρίγλιας ,        ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - Νεός ΠΟΝ Καλικράτειας      σκορ 0-2


Super Cup Χαλκιδικής
- 3 Σεπτεμβρίου 2017 γήπεδου Ολύνθου "Νίκος Αυγέρης" ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΟΝ ΤΡΙΓΛΙΑΣ 2-1

Συμμετοχή σε Εθνικές Κατηγορίες
  • Δ΄ Εθνική: 1992–93
  • Δ΄ Εθνική: 1995–96
  • Δ΄ Εθνική: 1997–98
  • Γ΄ Εθνική: 2017–19
Μάλιστα η παιδική του ομάδα κέρδισε την αγωνιστική περίοδο 1993-1994  και το πρωτάθλημα Χαλκιδικής.
Αυτό το επίτευγμα της παιδικής ομάδας επαναληφθηκε το
1994-1995




Ιστορική Διαδρομή :
Το έτος 1911 τοποθετήθηκε Μητροπολίτης στην Μητρόπολη Ιερισσού Αγιού Όρους & Αρδραμερίου ο αείμνηστος Σωκράτης Σταυρίδης. 
Ο νέος Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων, πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το θέατρο, τα γράμματα, την μουσική και ιδίως για την πρόοδο και προκοπή της νεολαίας, αγοριών και κοριτσιών.
Έτσι μέσα στο ποιμαντορικό και κοινωνικό του έργο, άρχισε να ιδρύει Συλλόγους και Σωματεία των νέων και όχι μόνο, που ανεβάζουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.
Κατά την περίοδο του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) αδράνησε προσωρινά η δράση τους και συνεχίσθηκε μετά τον πόλεμο.
Η πρώτη ζώσα αναφορά γίνεται για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας "ΑΡΗ Παλαιοχωρίου " κατά την δεκαετία του 1920-30.
Ο σπόρος που έσπειρε στην μητρόπολη του (1912-13)*** βρήκε γόνιμο έδαφος στα χωριά της μητροπόλεως με την δημιουργία πυρήνων άθλησης και πολιτισμού.  Τα ονόματα σε αυτούς τους πυρήνες όταν αυτοί μετεξελίχθηκαν και έγιναν πλέον ποδοσφαιρικά - αθλητικά σωματεία  είναι με ιδιαίτερη ιστορική σημασία . Πιθανώς σε κάποια τα ονόματα να είναι αντιγραφές των πρώτων ποδοσφαιρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης δλδ. ΗΡΑΚΛΗΣ και ΑΡΗΣ  γιατί αυτό ήταν το πνεύμα της εποχής στην προσφάτως ελεύθερη ελληνική Μακεδονία . Τα ονόματα αυτά για κάθε σοβαρό μελετητή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωριών αλλά και με την ιστορία της Βόρειας Χαλκιδικής . Αναλυτικά οι ονομασίες των ομάδων της ευρύτερης περιοχής είναι :
-  ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (1923)
-  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (1928)
-  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ (1933)
-  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ
-  ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΙΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
-  ΑΘΩΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ (1931)
-  ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (1930)
-  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
&
-  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ
-  ΞΕΡΞΗΣ ΝΕΩΝ ΡΟΔΩΝ
-  ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
-  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
Στίς 13 Σεπτεμβρίου 1931 έχουμε σαφή αναφορά αγώνων στην Αρναία . 
Αθλητές που σημάδεψαν εκείνη την εποχή και αγωνίστηκαν αργότερα ώς παλαίμαχοι είναι :  
Ρίμπας Δ. Γεώργιος (Τερματοφύλακας)
Γκιζέπας Ι. Δημήτριος
Μιχαλέος Δημήτριος
Μοσχόπουλος Αρ. Γεώργιος
Κατσιρμάς Αργύριος
Τσιούντος Δ. Βασίλειος
Τσιανακάς Νικόλαος
Παπαγεωργίου Αστ. Γεώργιος
Μοσχόπουλος Λάκης
Τσιανακάς Άγγελος
Μυλωνάς Α. Ιωάννης
Ο πρώτος αυτοσχέδιος αγωνιστικός χώρος " γήπεδο"  βρισκότανε κοντά στην πλατεία του χωριού μας και συγκεκριμένα στην περιοχή που καταλαμβάνουνε σήμερα οι κατοικίες των οικογενειών Βούζιου (Α΄ εστία) , Γκαγκάνη, Διαμαντούδη (αποδυτήρια) , Τσιούντου, Παπαργυρίου, Δουλδέρη , Τσιουρλή(Β΄εστία).
Την δεκαετιά 1940 - 1950 ο Παγκόσμιος Πόλεμος, η κατοχή και τα τραύματα που άφησε η καταστροφή του χωριού μας στον εμφύλιο πόλεμο , σταμάτησαν κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.
Εκεί κάπου στις αρχές τις δεκαετίας του "50 έχουμε την αναφορά και πολλές φωτογραφίες από αγώνες τις πανίσχυρης ομάδας του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου . Είναι η εποχή που  σημάδεψε έντονα και τις επόμενες δεκαετίες
γράφοντας χρυσσές γραμμές στην ιστορία του χωριού μας .
Τότε δημιουργήθηκε ο ποδοσφαιρικός θρύλος "ΑΡΗΣ Παλαιοχωρίου" στα αθλητικά δρώμενα της Χαλκιδικής .
Όρθιοι : Ρήγας Γεώργιος, Μοσχόπουλος Αρ. Γεωργιος, Περιστεριανός Βασίλειος, Κατσιρμάς Αργύρης, Λαλάς Ιωακείμ, Παπαγεωργίου Ασ. Γεώργίος, Τσιούντος Βασίλειος, Μαρκογιάννης Γεώργιος, Μακαβός Νικόλαος
Καθιστοί : Σελιάχας Δημήτριος (;) , Ρήγας Δημήτριος, Ρίμπας Αθανάσιος 

ίσως η παλαιότερη φωτογραφία στην επανασύσταση του Άρη Παλιοχωρίου μετά από αγώνα με τους παλαιμάχους του στα 1950 και στο νέο γήπεδο του Αγίου Αθανασίου !!!
-------------------------------------------------
Το γήπεδο μεταφέρθηκε στον "Αγιο Αθανάσιο" εκεί που βρίσκεται και σήμερα , στήθηκαν οι εστίες και ξεκίνησαν οι αγώνες με ομάδες των γύρω χωριών αλλά και με τους παραπάνω παλαιμάχους αθλητές.
Στην χρονική περίοδο  1950 -1958, από όσους θυμάμαι, στην διοίκηση ήταν :
Τσιούντος Δ. Βασίλειος, Παπαποστόλου Απόστολος, Μοσχόπουλος  Κ. Βασίλείος, Ρήγας Ρ. Γεώργιος κ.α.
Παίχτες εκείνης της περιόδου είναι :
Όρθιοι : Ρήγας Δημήτριος, Ρίμπας Αθανάσιος, Σαμαράς Γεώργιος, Περιστεριανός Βασίλειος, Μοσχόπουλος Γεώργιος, Μαρκογιάννης Γεώργιος, Κοκκάλας Γεώργιος, Κατσιόβελος Γεώργιος (;), Σελιάχας Δημήτριος, Λαλάς Ιωακείμ, Μακαβός Νικόλαος
Θέσεις :
Νο   1     Λαλάς Γ. Ιωακείμ (Τερματοφύλακας)
Νο   2     Κοκκάλας Δ. Γεώργιος ( Δεξί Μπάκ) ή Μοσχόπουλος Αρ. Λάκης
Νο   3     Σαμαράς Δ. Γεώργιος (Αριστερό Μπάκ)
Νο   4     Μπαρούτας Γεώργιος ή Κατσιόβελος Γεώργιος (Σέντερ Μπάκ)
Νο   5     Περιστεριανός Δ. Βασίλειος ή Παπαγεωργίου Αστ. Γεώργιος ή Αυγερινός Αυγ. Ιωάννης ή Μακαβός Ι. Νικόλαος (Χαφ)
Νο   6     Αυγερινός Αυγ. Ιωάννης ή Μπακατσιανος Αγαπητός (Χαφ)
Νο   7     Μοσχόπουλος Αρ. Γεώργιος ή Τσιντογίαννης Γ. Αθανάσιος ή Μοσχόπουλος Β. Δημήτριος  (Έξω Δεξιά)
Νο   8     Ρήγας Ρ. Δημήτριος  (Μέσα Αριστερά )
Νο   9     Σελιάχας Δημήτριος (Αρχηγός) ή Κατσιρμάς Αργύριος (Σέντερ Φόρ)
Νο 10     Μαρκογιάννης Κ. Γεώργιος (Μεσα Δεξιά)
Νο 11     Ρίμπας Αστ. Αθανάσιος (Έξω Αριστερά)


Όρθιοι: Γεώργιος Κατσιόβελος, Κωνσταντίνος Παπαργυρίου, Γεώργιος Σαμαράς, Απόστολος Παπαποστόλου, Βασίλειος Περιστεργιανός, Γεώργιος Μοσχόπουλος, Νικόλαος Μακαβός, Αργύριος Κατσιρμάς,
Καθιστοί: Αθανάσιος Γ. Τσιντογιάννης, Δημήτριος Ρήγας, 
Αθανάσιος Ρίμπας, Γεώργιος Κοκκάλας, 
Καθιστός 2: Ιωακείμ Λαλάς


Όρθιοι: Ρίμπας Αθανάσιος, Μοσχόπουλος Δημήτριος (;) , Μαρκογιάννης Γεώργιος, Ρήγας Δημήτριος, Σελιάχας Δημήτριος (;), Σαμαράς Γεώργιος, Περιστεριανός Βασίλειος, Μπακατσιάνος Αγαπητός, Κοκκάλας Γεώργιος, Λαλάς Ιωάκειμ, Κατσιόβελος Γεώργιος

Σ΄αυτή την δεκαετία οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ήταν ένα μέγάλο γεγονός και μάλιστα στους αγώνες παρευρισκότανε και ο εκάστοτε Μητροπολίτης. Ερχότανε να δεί ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με τους κατοίκους στο "Λεβεντοχώρι" όπως τότε αποκαλούσαν το χωριό μας.
Αυτή ήταν μία από τις καλύτερες εποχές και περιόδους του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ . Όλοι οι ποδοσφαιριστές αγαπημένοι μεταξύ τους, αλλά και με τη Διοίκηση. Όλοι έπαιζαν για τη φανέλα.  Τότε που οι μετακινησεις γινότανε με τα πόδια στα γύρω χωριά Αρναία , Μεγ. Παναγία , Νεοχώρι ή στοιβαγμένοι σ΄ ένα φορτηγό πηγαίνοντας για να αγωνιστούν στην  Στρατονίκη, στο Στρατώνι , στο Πολύγυρο για τελικό (ήττα με 6-0) αλλα και στα υπόλοιπα μακρινά χωριά τις Χαλκιδικής  .





Στη ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1960-1970 ο ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ είχε μία ομάδα πολύ ισχυρή . Τη Διοίκηση του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ την απαρτίζουν πλέον πρώην παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και άτομα με μεγάλο ζήλο και θέληση . Αρχιζουν να γίνονται εντατικές προπονήσεις και ο ΑΡΗΣ να συμμετέχει στις διοργανώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής . Το 1968 που διοργανώνεται το 1ο επίσημο πρωτάθλημα Χαλκιδικής ο ένδοξος από τους ανεπίσημους έως τοτέ αγώνες ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ είναι μία από τις ομάδες που συμμετέχει *.

Ποδοσφαιριστές εκείνης της Περιόδου: 
Ιωακείμ Γεωρ. Λαλας, Κοκαλας Γεώργιος, Δημουλάς Γάκης, Βελλιος Δημ .Γεώργιος, Μακαβος Ιωαν Νικόλαος, Μοσχοπουλος Δημήτριος, Τζουρτζουμης Δημ. Κωνσταντίνος Τσιουλιδης Δημ. Νικόλαος, Κακαμπαλικης Ιωαν. Βασίλειος, Καλαμπαλικης Ιωαν. Αθανάσιος, Βελιος Νικ. Στέφανος, Μπογας Δημ. Μανάσσης, Μπογας Δημ. Γεώργιος, Κρομιδας Αστεριος, Μαρκογιανης Κων. Δημήτριος, Τσιανακας Απόστολος, Αποστολας Δημ. Αθανάσιος, Παναιρλης Δημήτριος, Τσιντογιαννης Αρισ. Βασίλειος, Υψηλάντης Γεώργιος, Κλωντιρας Τάκης, Παναιρλης Δημ. Ιωάννης, Καραουλης Αθα. Χρήστος, Μοσχοπουλος Παναγιώτης, Στεριανός Νικ. Απόστολος, Λάζαρος Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης Πρόδρομος. 

1965
Λαλάς Ιωακείμ, Παπαγεωργίου Αστέριος, Κωνσταντινίδης Πρόδρομος , Μοσχόπουλος B. Παναγιώτης, Ιωαννίδης Λάζαρος, Σύσιλας Αστ. Ιωακέιμ, Κλωντήρας Τάκης , Αποστολάς Δ. Αθανάσιος , Αποστολάς Δ. Κων/νος , Στεργιανός Απόστολος, Παναϊρλής Ιωάννης

1968

Όρθιοι :Από αριστερά Λαλάς Γεωρ. Ιωακείμ, Παναιρλης Δημήτριος, Στεριανός Απόστολος, Καραουλης Αθαν. Χρήστος, Μπογας Δημ, Γεώργιος, Παναιρλης Δημ. Ιωάννης 
Καθιστοί: Απο αριστερα Κλωντιρας Τακης, Καλαμπαλικης ιωαν. Αθανασιος, Καλαμπαλικης Ιωαν. Βασιλειος, Υψυλαντης Γεωργιος,  Τσιοντογιαννης Αριστ. Βασιλειος.


ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 1968


1970 - 1971
Δημητριος Παναιρλης, Γεωργιος Δημ. Μπογας, Καλαμπαλικης Αθανασιος, Τσιντογιανης Αριστ.Βασιλειος, Λαλας Γεωρ. Ιωακειμ, Υψυλαντης Γεωργιος, Κλωντιρας Τακης, Στεριανος Νικ Αποστολος, Καλαμπαλικης Ιωαν.Βασιλειος, Καραουλης Αθ.Δημητριος  Παναιρλης Δημ. Ιωαννης.

1974 ή 1976-1977
 
όρθιοι: Στεργιανός Απ. , Κουμαντσιωτης Δημήτριος,  Καραβουλάνης Γεώργιος , Μοσχόπουλος Αρ. Βασίλειος, Τσιντογιαννης Αγγελος, Παπαγεωργίου Δ. Αστέριος.
Καθιστοί: Τσιούντος Μιχ. Αστέριος. Τσιουρλής Ιωάννης, Ρήγας Χρήστος, Τσολούφης Αστέριος., Ζέρβας Παναγιώτης

1977 Πρωταθλητής Β΄΄Κατηγορίας Χαλκιδικής μετά από παύση και άνοδος στην Α΄Κατηγορία Χαλκιδικής 
οι ποδοσφαιριστές εκέινης της γενιάς : 



Όρθιοι από αριστερα: Ζέρβας Δήμήτριος, Ζέρβας Παναγιώτης, Τσουλουφης Αστέριος, Ριμπας Γεωργιος, Κουμαντσιωτης Δήμήτριος,  Μοσχόπουλος Βασίλης, Ελεύθερουδης Παναγι΄ωτης, Ιωακείμ Λαλας, Γκαγκανης Γεωργίος του Αναστασίου, Παναιρλης Δημήτριος του Ιωάννη.
Καθιστοι: Ταιούντος Αστέριος, Ριμπας Θεόδωρος, Καραουλανης Γεώργιος, Βλάχος Γεωργιος, Μάνος Θεόδωρος, Τσιντογιαννης Αγγελλος, Καραουλανης Δροσος.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ...... Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ..... 1984 


Όρθιοι: Τσιντογιάννης Άγγελος, Τσιουρλής Ιωάννης, Μάνος Θεόδωρος, Διαμαντούδης Αθανάσιος, Σειράς Μανόλης (Γυμναστής), Θέμελης Μάκης (τερματοφύλακας από Μεγ. Παναγία), Βέλλιος Κώστας, Μοσχόπουλος Αριστείδης, Ρίμπας Βασίλης, Στεφανής Κώστας (μπακ από Στάγειρα), Τρύφων Αλέξης, Μοσχόπουλος Άγγελος, Μοσχόπουλος Βασίλης
Καθιστοί: Γαλιαγρής Χρήστος (διοίκηση), Γκαγκάνης Γεώργιος,Ψωμάς Χρήστος ( από Ηρακλή & ΠΑΟΔ), Καράς Αστέριος (Πρόεδρος), Παπαγεωργίου Χρήστος, Βέλλιος Γεώργιος, Σιώκος Αθανάσιος (διοίκσησ), Παπαγεωργίου Νίκος(διοίκηση), Καλογριάς Δημήτριος, Ρίμπας Θεόδωρος(διοίκσησ)

Πρωταθλήτρια Χαλκιδικής 1994-1995 (Παιδικο τμημα)
Από πάνω αριστερά όπως βλέπουμε: Κώστας Βλάχος, Κώστας Κουμαντσιώτης, Νίκος Αυγερινός, Στράτος Κουκαλιώτης, Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Θωμάς Δαμιανός, Θανάσης Αυγερινός, Γιώργος Κάλτσος. Από κάτω αριστερά όπως βλέπουμε: Γρηγόρης Παπαργυρίου, Χρήστος Καραγιάννης, Γιώργος Βλάχος, Άκης Στόικος, Δημήτρης Πιπιλιάρης, Κώστας Παπαθανασίου, Κώστας Στόικος, Σάκης Πιπιλιάρης, Γιώργος Παπαργυρίου. 

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ...... Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ..... 1997

Όρθιοι: Ρήγας Ρήγας(Διοίκηση), Κουτσογιώργης Χρήστος (Τερματοφύλακας), Γκγκάνης Γεώργιος, Καραπαναγιωτης Α. Ιωάννης, Τζιουρτζιούμης Παναγιώτης, Στοϊκος Άκης, Γκαγκάνης Στέλιος, Παπαγεωργίου Νικόλαος (Πρόεδρος)
Καθιστοί: Τσιντογιάννης Αθ. Ιωάννης, Τσακνάκης Γεώργιος, Ρεπάνης Αστέριος , Μαυρουδής Ιωάννης, Τσιντογιάννης Αθ. Άγγελος. 

--------------------------------------------------------------------------------------- 
συνεχίζεται ....

2016 - 2017



SUPER CUP
Άρης Παλαιοχωρίου – ΠΟ Τρίγλιας 2-1  Κυριακη 3/9/2017  17,00 μ.μ
Γήπεδο: Ολύνθου »Νάκης Αυγέρης»
Διαιτητές: Σημαιάκης, Κελάζογλου, Μαλανδρής (4ος Αναστασόπουλος).
Άρης Παλαιοχωρίου (πρωταθλητής) – ΠΟ Τρίγλιας 2-1 (κυπελλούχος)

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (Μάκης Δανδίκας)
Παλαβράκης, Πιτσόκος, Σαμπιασβίλι, Αποστολάς, Σαραγιώτης, Κουκουλέκης, Αποστόλου, Κωτάκης, Σιμόνι, Παπαδημητρίου, Προβατίδης
Αλλαγές: Ταϊρης, Καρλόπουλος, Γκαγκανής
ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ(Κώστας Γαλτσίδης)
Καραϊτης, Γκιάτα, Βούλγαρης, Μιλκούδης, Μπέσσας, Πεχλιβανίδης, Μπακαρόπουλος, Τιάγκος, Καραδήμος, Σπάσιτς, Μέτσι
Αλλαγές: Λεονταρίδης, Δόμπρογλου
-------
2017-2018 
Γ΄Εθνική 2ος Όμιλος
καθοριστική η παρουσία του Λεωνίδα Μπίλη ως προπονητή της ομάδας
https://moyzas.blogspot.com/2018/06/blog-post_9.html
τελική κατάταξη 2ος ...



Τελικός Κυπέλου Χαλκιδικής 2017- 2018 



Άρης Παλαιοχωρίου 0
Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας 2
Διαιτητές: Σκούτας, Γούτας, Κόστογλου, Παπαδόπουλος (Πολύ καλή παρουσία από τη διαιτητική 4αδα)
Άρης Παλαιοχωρίου(Βελιτζέλος): Καρακούτσης, Τσιντογιάννης, Αγτζίδης, Τσότρας, Δημητρακόπουλος, Αποστόλου, Σκέμπι, Ταϊρης, Ιγνατίδης, Καρλόπουλος, Σιμόνι
Αλλαγές: Μανωλιάς, Κωτάκης
Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας(Αμανατίδης): Μπέλος, Τσίγκας, Ποτουρίδης, Κουτσάι, Σαραγιώτης, Κατσόγλου, Κατσαμακίδης, Νεστορόπουλος, Κομνηνάκης, Μπλέντι, Καραπαύλος
Αλλαγές: Αργυρίου, Ντιαλόσι, Φαιταντζόγλου, Αθανασιάδης.
*******************************************************
Video από σημαντικές στιγμές του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου
https://moyzas.blogspot.gr/2018/03/hd.html
-
Παραπομπές :
*  Το 1964, με την συμμετοχή μόλις 5 ομάδων Νίκη Πολυγύρου, Π.Ο.Μουδανιών, Άρη Παλαιοχωρίου, Απόλλωνα Αρναίας,  Δόξα Ορμύλιας ανεπίσημο πρωτάθλημα. ( http://www.nikipoligirou.gr )
** Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής , http://www.epshalkidikis.gr/
*** Eφημερίδα της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας «ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ», φύλλο 8ου Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 1976.
**** "Το ποδόσφαιρο, όπως λένε, έχει μάνα την Αγγλία και όπως εύκολα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα άρχισαν «να κλωτσούν» την μπάλα. Στις πόλεις, ιδρύθηκαν σωματεία, όπως και στη Θεσσαλονίκη, που πρώτος ιδρύθηκε ο γηραιός ΗΡΑΚΛΗΣ, ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ και άλλα και σιγά – σιγά επεκτάθηκαν και στην επαρχία.  Όλα τα κεφαλοχώρια έκαναν ομάδες"  " Το 1931 ιδρύθηκε ο αθλητικός σύλλογος « ΑΘΩΣ»."   http://neikoptelema.blogspot.com/2009/02/blog-post_5734.html
**** Αθλητική κίνησης εν Χαλκιδική  (ΗΜ. ΧΑΛ. , έτος 1932) 
**** Τεκμηρίωση 1950 - 1960 : Ρίμπας Ασ. Αθανάσιος 
**** Τεκμηρίωση 1955 - 1965: Μπογάς Γεώργιος κα
**** Τεκμηρίωση 1974 (i) ή 1976-1977 (ii): Τσιουρλής Ιωάννης (ii), Ζέρβας Παναγιώτης (i)
****  Τεκμηρίωση 1977 : Τσιντογιάννης Άγγελος
**** Τεκμηρίωση 1984 : Βέλλιος Γεώργιος ,
**** Τεκμηρίωση 1994-1995 παιδικό: Θωμάς Δαμιανός (φώτο) , Αυγερινός Νικολαος
**** Τεκμηρίωση 1997: Στοϊκος Ακης, Μαυρουδής Ιωάννης  
**** Τεκμηρίωση 2016 - : fb Άρη Παλαιοχωρίου & http://epshalkidikis.gr/
***** www.palaiochori.gr